lördag 11 september 2010

Skytte

Förnekar sig aldrig. I denna artikel för han verkligen valdebatten framåt (obs ironi) http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sahlin-soker-stod-hos-alte-kameraden_5302177.svd Rätt unken ton tycker jag och det tyska uttrycket är inte kul. Vad menar han? Han vet mycket väl att det är en mycket populär militär marsch som bland annat sjöngs flitigt i i det "Tredje Riket" även om den den skrevs innan den perioden. Ja nu också tydligen: http://www.tomahawkfilms.com/page_4.aspx
Jag har länge tyckt synd om Skytte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch, Alte Kameraden är ingen nazi-marsch även om de också spelade den. Jag tänker mest på Povel Ramel när jag hör den. Den spelas ibland i Stockholms vaktparad och av allehanda musikkårer. Såklart att det är militärmusik liksom Södermanlands regementes paradmarsch, men so what.

Cheng sa...

Nä, Alte Kameraden är inte en nazimarsch. Det du tänker på är "Ich hatt eine kameraden".

Skytte försökte förmodligen anspela på uttrycket "gamla gardet" med de DDR-associationer det för med sig. Dock så bör det påpekas att det korrekta uttrycket för "kamrat" (i politisk/socialistisk mening) på tyska är genosse. Kameraden är snarare att jämföra med "kompis".

För övrigt så håller jag inte med Skytte. Det är inte ett dugg synd om Sahlin.

Anonym sa...

Att du inte gillar Skytte kan man ju förstå, men finns det egentligen några sakfel i hans krönika? Allt han försöker säga är att förtroendet för Sahlin måste befinna sig långt under vattenytan när man tvingas använda personer som Freivalds som vallokomotiv.

Vanligt hederligt arbetande folk gillar inte fuskare och nu kommer straffet i form av ett förlorat val.

Dock borde alla liberaler denna gång hoppas på en seger för Sahlin. Efter fyra år med henne som statsminister så är nog S slut som politisk kraft i Sverige.

larsekorre sa...

Hej Kamrater.
Nja jag vet att det inte explicit är en nassesång utan jag fastmer undrar varför han just använder de tyska orden men jag kanske övertolkar. Sakfel har han väl inte heller men tycker att det inte tillför något till valdebatten som gör att människor kan bestämma sig. I och för sig lätt för mig att säga som redan har röstat och är rätt trött på allt vad val heter... MEN hjärtligt tack för era synpunkter och info!!!