Ja det funkar på mig också!
Ekorrmums
Källa: Katarina Olsson
1 dl hackade solrosfrön (ca 75 g)2 dl hackad mandel (ca 125 g)1/2 dl linfrön1 1/2 dl mald mandel (ca 75 g)1 dl grahamsmjöl1 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma2 ägg1 dl socker (vispas pösigt)1/2 dl olja/flytande margarin1/2 dl fil/mjölk
Blanda följande i en skål: hackade solrosfrön, hackad mandel, linfrön, mald mandel, grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och kardemumma.Blanda i en annan skål: ägg och socker (vispas pösigt).Tillsätt därefter olja/flytande margarin och fil/mjölk.Ägg, socker olja och fil vänds försiktigt ner i mjölblandningen.Klicka upp smeten som skall vara lös i små formar och grädda i mitten av ugnen 175°C i ca 15 min.Ps. Naturligtvis kan mandeln bytas ut mot nötter, dock har mandeln mycket fibrer.
5 kommentarer:
Det där kunde t o m funka på sjöfungrur! :-)
... sjöfungrur? Kängururrrreerr... heter det väl?
Hmmm undrar om extremt anonym (och LoL) möjligen har fått smulor av någon mörk,saftig och hållbar limpa i tangentbordet som gör att det blir kronstrifikerat...?
Nej, nej, nej... den förvinner in i gapet utan att lämna det minsta spår någon annanstans än på midjemåttet! :-D
Det kalls för "kelfläsk"! Jo jag var på middag för en månad sen, värdinnan fick en vinflaska och värden en M-limpa. Det var mycket uppskattat!
Skicka en kommentar