tisdag 17 mars 2009

Guds "Rottweiler" gläfser igen!

Som att det inte var nog med denna korkade biskop som uttalade sig om Hitlers utrotning av dedt judiska folket har nu katolikernas högste ledare slagit till igen, läs själva: http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2607491.svd Det är synnerligen bedrövligt att han inte kan begripa vad som är rätt eller fel. "Vänskap med de som lider" räcker inte min käre "Papa" det är information, utbildning och pengar till skyddsmedel som hjälper och det har ju katolska kyrkan , so start giving! Vi kanske skall göra som G. Wasa en gång i tiden, lägga ned den katolska kyrkan och ta deras tillgångar och denna gång ge dem till behövande afrikaner! (N. B Wasa brydde sig nog inte om vare sig katolsk eller protestantisk tro, han hade nog Mammon som gud. OCH tavlan på Nationalmuseum är nog bara en...tavla, inget annat)(Jag har för övrigt inga gudar som jag tror på!)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt inlägg verkligen skriker "ytlig västerlänning i ett nötskal"! Du pratar som om du vet men det är så mycket du inte har en aning om! Har du voluntärarbetat i något av världens fattigaste länder någon gång så att du vet vad människorna där behöver mest? Är du insatt i den katolska kyrkan så att du vet att hon är överhopad av pengar? Jag har och tillskillnad från dig vet jag att pengar och kondomer inte är lösningen på alla världens problem (vilket många ytliga västerlänningar i ett nötskal verkar tro).

Ps: Start giving your self! Vad hindrar dig?

larsekorre sa...

Är jag ytlig för att jag bryr mig?
Tror du verkligen inte att katolska kyrkan har pengar?
Inte ALL världens problem men det skulle hjälpa till med just
HIV-problemet.Vad vet du om jag ger? Och varför är du anonym? Tala om vad du arbetat med istället och tala om vad man skall göra.
Jag kan ju kalla dig för guds "Jack Russell så länge!

Friskytten sa...

Påven får väl, liksom alla människor, ha hur dumma åsikter som helst. Det sorgliga är att han påstås ha direktkontakt med gud och att det påven säger därmed antas vara vad gud vill.

Det vore nog bra om resten av världen också bröt med Vatikanen, liksom Sverige gjorde för 500 år sedan.

friskytten.blogg.se

Anni sa...

Det vet vi väl alla att ett sunt användande av kondom förhindrar att hiv-smitta förs vidare. Tyvärr är problemet inte enbart avhängigt av den katolska kyrkans inställning till kondomer, utan också av det faktum att många afrikaner tror att samlag med en oskuld botar aids. Jo, ni läste helt rätt. Att distribuera gratiskondomer vore därför som att sanktionera våldtäkter, samtidigt som det är osäkert om kondomerna ändå skulle användas. Fattar ni "tanke-loopen"?

Det fattas knappast pengar i den katolska kyrkan på det hela taget, men som på alla andra håll i vår vida värld är det som avgör huruvida man prioriterar att restaurera mänskligeheten framom monumenten.

ITER sa...

Anni: Nej, jag fattar inte din "tanke-loop"! Min "tanke-loop" går till så här, de sjuka asen som våldtar oskulder kommer nog ändå våldta oskulder för nått säger mig att det är inte pga HIV/AIDS de gör det. OM det nu skulle vara så att det ÄR pga av HIV/AIDS så är det väl bra om kondomer kommer ut i omlopp för då minskar vi ner antalet smittade och därmed våldtäkterna på oskulder.

Fotnot. Vet själv inte om det är så att folk våldtar oskulder för kurering, det kommer från dig Anni

larsekorre sa...

Anni har rätt i det hon säger därför att det är ett problem bland annat i Sydafrika. Men det kan vara som du säger Iter att det ändå är annat som ligger bakom. Det är där jag menar att utbildning och info måste komma fram mera och det kostar pengar. Men tyvärr tar det nog tid att bli av med dessa avskyvärda vanföretällningar.
(Är jag Guds Ekorre?)

Anni sa...

Nåja, våldtäkt UTAN hiv är naturligtvis bättre än våldtäkt MED hiv - för att nu vara riktigt cynisk! - men skulle man som påven menar kunna åstadkomma ett omfattande "andligt och mänskligt uppvaknande" skulle vi sannolikt också kunna minska antalet utsatta på bägge fronter.

Själv förespråkar jag användandet av kondom, som en del i det andliga och mänskliga uppvaknandet. Tro inget annat.

Myten om att samlag med oskulder botar aids är väl utbredd och långt ifrån någon nyhet för de som ens litet bekantat sig med hiv-problematiken i Afrika.

larsekorre sa...

Jo så är det Anni (och ni andra) Men jag har en otäck feeling om att man också behöver se över hela sin syn på kvinnan i Afrika. (Också???!!!)

ITER sa...

Anni, antar att du syftar på mig när du påpekar ang bekantskapen om HIV/AIDS problematiken i Afrika.

Vad jag behöver veta om HIV/AIDS i Afrika för att yttra mig:

3.2 milj nya infekterade
2.4 milj döda
25.8 milj offer
(gäller 2007)


Om du ursäktar men jag ger inte mycket för "andligt och mänskligt uppvaknande" när miljoner dör. Direkt åtgärder som kondomer är det som kan hjälpa stackarna. Att av en auktoritär ledare som afrikanska katoliker litar på bannlysa kondomer borde vara nog för att skicka ner påven till hans värsta fiende i underjorden.

Anni sa...

Iter, jag gillar inte heller påvens bannlysande av kondomanvändning. Det jag däremot ville lyfta fram är huruvida det är den katolska kyrkan/tron ensam som gör att många afrikaner av religiösa skäl inte använder kondom och att de som i första hand sprider aids kanske inte är de mest rättrogna katolikerna.

Varför tror du inte på ett mänskligt uppvaknande?