onsdag 4 juni 2008

Inte avis på slovakerna.

Nu skall de stackars slovakerna också få euro som valuta http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_1323895.svd Hoppas att det dröjer i detta land för man vet ju vad reaktionen kommer att bli: Euro ?(tyskt uttal ojrå!) Ojrå vad dyrt allting har blivit!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Priserna har faktiskt hållits nere av euron... samtidigt som den svenska valutans värde sjunker som en bit murket trä och det blir dyrare för oss att importera.

Att några enstaka grekiska handlare höjde sina priser vid övergångstillfället är knappast något man kan döma ut hela eurons framgångssaga för. De aktuella handlarna hade också kunnat höja priserna oavsett vilken valuta prislapparna angav - och de fick skylla sig själva när deras varor inte efterfrågades lika mycket längre.

Euron fungerar. Euron har ett stabilt värde. Euron främjar handel och ekonomisk utveckling. Euron gör det lättare att resa inom Europa, även i de länder där den inte är officiell valuta ännu. Euron håller nere inflationen (prisökningstakten) på en rimlig nivå. Den europeiska centralbanken är självständig och fri från okunnig/korrumperad politikerstyrning.

Den svenska kronan har inte ett stabilt värde. Den svenska kronan främjar inte handel och ekonomisk utveckling. Den svenska kronan gör det inte lättare att resa inom Europa. Den svenska kronan tappar i värde och importvaror blir dyrare. De svenska vänsterpolitikerna, okunniga om ekonomi och historia som de är, håller på att bli klåfingriga gentemot valutapolitiken och kommer kanske inom överskådlig tid att verka för en förändring som aldrig har fungerat bra och aldrig kommer att fungera bra - politikerstyrd valutapolitik.

Per Westberg sa...

Faktum är att Euron har mycket starkt stöd i de länder där den finns.

Men det är klart. Vill man betala höga valutaavgifter så ska vi givetvis kämpa för den nationella valutan.

Lady of the Lake sa...

Euron e ok, Lasse. Tar ca tio år att vänja sig vid när man som jag inte kan räkna, men annars ok. Och vackra att se på också. ;-)

larsekorre sa...

Okejrå! Men jag kanske inte har tio år kvar!