onsdag 16 januari 2008

Jo man undrar ?

Den här föreläsningen måste man kolla upp http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_775971.svd Eftersom jag själv använder Wikipedia (men försiktigt !) så kan det vara intressant. Tyvärr tjänstgör jag ikväll så att gå dit själv blir inte av. För övrigt är ju frågan mycket inressant, vad är tillförlitligast , böcker eller Internet ?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man läser tex Nordisk uppslagsbok från före andra värdskriget och slår upp ordet "Rasbiologiska Institutet" så baxnar man inför dåtidens "kunskap". Det var en vetenskaplig sanning att den ljushyade nordiska männniskan var överlägsen de andra folkslagen som tex negrer tattare etc. om man då läser samma uppslagsbok från 50 talet så har "kunskapen" ändrats inom rasbiologin till att då ge "negrer och Tattare" samma människovärde som Ljushyade fast "Imbecilla" var nu hotet inom Rasbiologin. Fram till idag har institutet för Rasbiologi försvunnit i pinsamhetens glömska. Jag vill bara påvisa att vetenskap är aldrig exakt och Wikipedias ständiga uppdaterade fakta ändringar är en hälsosam påminnelse om detta. Mvh Per

larsekorre sa...

Tack ! Du har så rätt ! Jag har själv upptäckt i mina referensböcker i Litteraturvetenskapen vissa skillnader mot andra verk. Och det är moderna nutida verk. Det är visserligen inga kanske betydande saker men man blir lite fundersam.
Vem har rätt ? Det andra (viktiga) som står, är det korrekt? Vi jobbar vidare och är kritiska samt läser själva !