fredag 19 oktober 2007

När skall man lära sig?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_510243.svd Nassarna har inte ensamrätt på att göra det som utpekats som positivt i artikeln ! Har tyskarna glömt det negativa !

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så klart klagar man och pekar på nazismen bara. Så enkelt och så farligt för att inte tala korkat. Är det inte så satt samma "famlijesyn" delas av kyrkan till exempel??? Snacka om att kasta sten i glashus. Visst hon är knäpp men vågar man peka på vatikanen eller muslimska ledare gällande sjuk familjesyn? Knappast.

larsekorre sa...

Svar Ja ! Man klagar på nazismen ! Det är den som artikeln handlar om !
Vad menar du med farligt ? Jag menar att man inte ensidigt kan lyfta fram en åskådning som hon har gjort. Man MÅSTE ställa det positiva mot det neagtiva !

Anonym sa...

Nazisterna förlorade kriget och begick fruktansvärda våldsdåd men att därför säga att ingenting av godo uträttades i Tyskland under den här tiden är givetvis att kasta ut barnet med badvattnet och enbart politiskt betingat. Även i Sovjetunionen och andra kommuniststater finns bra saker att framhålla. Intet ont som inte har något gott med sig, som sagt.

Anonym sa...

Frågan var om nationalsocialismen hade några goda sidor. Inte om dom hade några negativa sidor. Så 25 % är en överraskande låg siffra. 75 % tycker tydligen att motorvägar, låg kriminalitet och låg arbetslöshet är dåligt.

Anonym sa...

Det här visar ju hur lite människor i allmänhet vet om nazismen. Detta därför att det inte verkar vara okej att ge hela bilden av nazismen.

Sänkte nazisterna arbetslösheten? Ja (genom infrastrukturprojekt och upprustning av armén), men reallönerna sänktes, arbetsförhållandena försämrades, facken förbjöds (och de fackliga ledarna fängslades eller avrättades) och några storföretag, ägda av samma typer (kapitalister, ett förbjudet ord) som hjälpte nazisterna till makten, gynnades.

Anonym sa...

Klart du måste göra testet Lars, tror det finns ett manlighetstest oxå.. du kan ju göra båda å se vad resultatet blir ;)